Recent Comments

  SIVA I ŽUTA KAO STILSKI DEKOR U DNEVNOJ SOBI

  By ilijaadmin 8 година ago


  Kombinacija sive i žute boje je jedna od najpopularnijih za različite tipove dekora, koja se koristi radi kreiranja osvežavajućeg, živopisnog i uklopivog prostora za sve stilove.

  Ova mešavina deluje odlično u svim prostorijama, od kuhinja do kupatila, dok vam danas predstavljamo ove lepe boje u ambijentu dnevne sobe. Dnevne sobe u kombinaciji sive i žute predstavljaju veoma ljupke prostore koji osvežavaju i podižu raspoloženje, iz razloga što druga navedena podseća na leto i ova njena karakteristika nam je posebno neophodna tokom hladnih meseci kada nam nedostaje sunčeva svetlost.

  Prilikom dekorisanja se mogu koristiti različite nijanse žute i sive, kako bi se postigao željeni efekat. Za dnevni boravak su idealni golubije sivi, ili svetlo žuti tonovi, sa kojima se stvara umirujući enterijer – ali i ugalj sive i neon žute nijanse, koje kreiraju mnogo odvažniji ambijent.

  Dekorisanje sivom

  je veoma popularno, jer je ova boja dobra za sve – zidove, plafone, podove, nameštaj, tapacirane delove i aksesoare, samo je važno varirati sa nijansom kako bi se postigao željeni efekat.

  Kada je glavni cilj uspostavljanje prozračnog i neutralnog enterijera koristi se golubije siva, dok se ugalj siva nijansa upotrebljava u suprotnom slučaju. Crna takođe savršeno izgleda u kontrastu sa sivom i žutom, ali ako želimo svetliji izgled i prozračniji osećaj moramo dodati belu ili krem.

  Žuta je, sa druge strane, mnogo teža za pravilnu upotrebu, prilikom koje dekor ne sme da postane neukusan ili da dnevnu sobu učini suviše odvažnom. Ako se sivi zidovi već nalaze u dnevnom boravku, postoji mogućnost dodavanja žutih akcenata, kao što su stolovi za kafu, nekoliko ramova za slike, jastuci i okviri kamina koji mogu biti promenjeni kada se za to ukaže potreba. Još jedno rešenje predstavlja dodavanje odvažnih umetničkih dela, stolica ili otomana u žutoj boji, koji definitivno oživljavaju svaki prostor.

  Preuzeto sa: www.mojenterijer.rs

  Categories:
    Blog, News
  this post was shared 0 times
   1100